Circular innovations in plastics
100% recycling

Bouquetnet neemt de CircularBag in gebruik

Groenland B.V. is een van onze Circular Plastics Alliance partners. Bouquetnet, één van de Groenland bedrijven, gebruikt inmiddels de CircularBag. Peter Janmaat, managing director Bouquetnet, laat ons weten hoe de CircularBag tot nu toe bevalt.

“Duurzaamheid is heel belangrijk voor Bouquetnet. Al het afval (o.a. plastic, groenafval, karton) sorteren we zorgvuldig om het te kunnen hergebruiken. De bloemenfolie werd al gescheiden maar in een niet gerecyclede bag verzameld. Omdat de Circular Bag wel gerecycled is hebben wij vanuit onze duurzaamheid strategie onlangs gekozen voor de CircularBag.”

Peter Janmaat: “aandacht voor het milieu is zo belangrijk, we willen toch allemaal dat onze kinderen in de toekomst ook nog kunnen leven op deze aarde.”

“De CircularBag is te vinden op onze productievloer waar de bloemen verwerkt worden tot boeketten. Per productielijn verzamelen 10 medewerkers hun plastic afval in één 400 ltr. bag.”

“Wij zijn tevreden over de CircularBag, bij het scheiden van de folie is het wel onhandig dat de bloemblaadjes blijven kleven aan de folie (o.a. door het vocht). Dit maakt het lastig om de folie helemaal schoon in de bag te krijgen. Het recyclen van de CircularBag met inhoud is voor ons het belangrijkste doel voor gebruik van de bag.”

Bij Bouquetnet gaan de volle bags mee via de pers container die door een recyclingbedrijf voor optimaal hergebruik worden opgehaald.

Lees hier meer over de CircularBag.
Lees hier meer over Bouquetnet.

Wil je meer informatie over Circular Alliance? Of ben je geïnteresseerd in een lidmaatschap van Circular Alliance? Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op.

Aanmelden voor de nieuwsbrief