Milieuwetgeving

Circular Plastics Alliance heeft een ijzersterk motto: “Citius, Altius, Fortius”. Dat is Latijn voor “sneller, hoger, sterker”. En dat is precies wat wij willen zijn. Ons doel is om veel sneller te zijn, hogere recycletargets te behalen en sterkere samenwerkingen aan te gaan. Op die manier kunnen wij onze doelen sneller waarmaken dan welke wetgeving dan ook.

Wij beloven niet alleen dingen. Wij maken ze waar.

Wij willen de eerdere milieuwetten en -afspraken overtreffen. Omdat we geloven dat het altijd nóg beter kan. En omdat wij daar samen met jou hard aan werken. Het gaat daarbij om o.a. de volgende 3 milieuwetten:

2018: Richtlijnen van het Europees Parlement en de Europese Raad

Deze richtlijnen hebben als doel dat bepaalde plastic producten een kleinere impact op het milieu hebben.

2019: Plastic Pact Nederland

Dit pact is ondertekend door 79 partijen (onder wie producenten, winkeliers en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat). Zij zetten daarmee een eerste stap om eenmalige plastic producten en verpakkingen duurzamer en geschikt voor hergebruik te maken.

2020: Europees Plastic Pact

Op Europees niveau werken vooraanstaande bedrijven en overheden binnen dit pact samen. Met dit pact willen zij de overgang naar een Europese circulaire economie versnellen.

2022: Plastic Packaging Tax UK

In de UK gaat de Plastic Packaging Tax van start. Deze belasting stimuleert bedrijven om meer gerecycled plastic te gebruiken bij hun productie van plastic verpakkingen.