Onze doelen

Als Circular Plastics Alliance hebben we ambitieuze doelen. Op dit moment bepalen we samen met onze businesspartners een gemeenschappelijk doel en een gedeeld voordeel dat voor alle geselecteerde deelnemers geldt. Op die manier kan elke deelnemer aan onze Alliance zijn voordeel uit de samenwerking halen.

  • We stimuleren het ontwerp en de productie van plastic producten die 100% recyclebaar zijn en kunnen worden hergebruikt in een gesloten kringloop.
  • We dringen onnodig gebruik van plastic en gebruik van petroleumplastic met ten minste 40% terug. Dat doen we aan de hand van onderzoek en ontwikkeling en door te blijven innoveren.
  • We zorgen voor minstens 25% verbetering van de huidige verzamel-, sorteer- en recyclecapaciteit per Alliance-project.
  • We gebruiken minstens 50% van het gerecyclede plastic in nieuwe verpakkingen en producties.
  • Dit alles doen we door ketensamenwerkingen tussen erkende bedrijven op te zetten. Elk van die bedrijven is marktleider in een specifieke branche, zoals de tuinbouw (bloemen en planten) en infrastructuur (samen met diverse constructie- en bouwbedrijven) en recent ook de Fashion industrie.

Circular Plastics Alliance is verantwoordelijk voor de coördinatie van deze projecten. Ook stuurt Circular Plastics Alliance deze innovatieve projecten aan. Die projecten variëren van ontwerp tot recycling en duurzaam hergebruik. Dat alles altijd met het oog op een circulaire gesloten kringloop.

Als Circular Plastics Alliance hebben we met dank aan onze hands-on-mentaliteit en ondernemerschap een mooie voorsprong bereikt. We lopen 2 jaar voor op de Europese en Nederlandse richtlijnen, afspraken en wetgeving op het gebied van plastic. Dat doen we met sterke USP’s voor onze partners, zodat zij hun leiderschap in de verschillende segmenten kunnen vergroten.

“Let’s create a cleaner world together.”