Over Circular Plastics Alliance

Duurzaamheid wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker. Er is vanuit diverse branches dan ook de wens om van hun logistieke keten een gesloten kringloop te maken. Maar waar is winst te behalen? En hoe pak je dat op een goede manier aan? Om bedrijven daarbij te helpen, zijn wij Circular Plastics Alliance gestart.

Als Circular Plastics Alliance hebben we een duidelijke missie op het gebied van MVO. Wij streven ernaar dat onze deelnemers 25% op hun logistieke keten besparen en hun CO2-voetafdruk met 25% terugdringen. Dat heeft positieve impact op het milieu en op jouw bedrijf. Samen met onze partners werken wij er hard aan onze ambitieuze doelen waar te maken. Daarvoor zijn we op dit moment actief in 24 Europese landen.

Circular Plastics Alliance is een initiatief van Circular Plastics en zijn partners. Opgericht in 2019 door professionals met vele jaren ervaring op het gebied van plasticrecycling, verpakkingsontwerp, productie en logistiek. Al sinds 2015 werkt Circular Plastics aan innovaties binnen o.a. de bloemen- en plantensector, de tuinbouw, de bouwsector en air-cargo-bedrijven. Dankzij de recycle-activiteiten van de Circular Plastics Alliance-partners hebben we toegang tot 300.000 ton aan gerecycled plastic van hoge kwaliteit per jaar. Dat biedt kansen voor al onze deelnemers.

Dit plastic van hoge kwaliteit is 100% opnieuw verwerkt door circulaire technologie. Het plastic wordt hergebruikt in duurzaam bloemenfolie, plastic labels voor planten, plastic pallets en kratten met een levensduur van zo’n 7-10 jaar. Zo werken wij samen aan minder plastic afval én aan een duurzame wereld.

“Let’s create a cleaner world together.”

Van links naar rechts: Henk Kras (Bestuurder), Yvonne Thans-Thomas (Executive Assistant), Johan Thans (Bestuurder), Jaap Buis (Bestuurder)