Circular innovations in plastics
100% recycling

Xella neemt deel aan de Circular Plastics Alliance

Van harte welkom Xella. De tombstone werd onlangs overhandigd door Henk Kras en Johan Thans (Circular Plastics) aan Bas Peereboom, Ralph Jorissen, Wouter Buitenhuis en Jeroen van Heerwaarden van Xella.

Xella Nederland staat voor innovatieve, veilige en duurzame bouwoplossingen binnen de woningbouw, utiliteitsbouw en renovatiemarkt. In aanvulling op het standaard productassortiment biedt Xella complete bouwsystemen met industrieel geprefabriceerde elementen van kalkzandsteen en cellenbeton. Hierdoor kan er snel en voordelig volgens de laatste bouweisen gebouwd worden en draagt Xella niet alleen bij aan de energie-efficiëntie van gebouwen maar ook aan betaalbaar bouwen.

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie van Xella. Het bedrijf wil de duurzaamheid van gebouwen verbeteren en tegelijkertijd bijdragen aan een koolstofarme bouwsector, die past in een circulaire economie. Lees hier verder over Xella.

Met het lidmaatschap van Circular Plastics Alliance zal Xella als eerste stap de houten pallets die gebruikt worden voor separatiepanelen verduurzamen door over te gaan op 100% recyclebare kunststofpallets. Daarnaast doet Xella samen met de Alliantie onderzoek naar een volgende stap in het verduurzamen van hun verpakkingen.

Xella gelooft in samen innoveren, het liefst samen met de klant. De circulaire pallet die op maat gemaakt wordt voor de producten van Xella, is een goed voorbeeld van hoe dit aantoonbaar bijdraagt aan een nog betere CO2-voetafdruk.

Xella kan een belangrijke bijdrage leveren aan de Circular Plastics Alliance als één van de grotere producenten van bouwmaterialen in Nederland die nauw samenwerkt met grote aannemers en goede contacten heeft met andere producenten. Het doel is continu samen verbeteren. Met de kennis en het netwerk dat Xella meebrengt, is de onderneming dan ook een waardevolle aanvulling voor de Alliance.

Wil je meer informatie over Circular Alliance? Of ben je geïnteresseerd in een lidmaatschap van Circular Alliance? Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op.

Aanmelden voor de nieuwsbrief